ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Your Cart

Συχνές ερωτήσεις

H Μ.Φ.Η. «ΥΓΕΙΑ» στο Αγρίνιο έχει άδεια λειτουργίας;

Ασφαλώς η λειτουργία της μονάδας μας είναι αδειοδοτήμενη, ανταποκρινόμενη πλήρως στις προδιαγραφές που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Τι διαφοροποιεί την «ΥΓΕΙΑ» από άλλες δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων;

Η «ΥΓΕΙΑ» είναι μια υπερσύγχρονη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σχεδιασμένη να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και ιατρικής περίθαλψης. Ως εκ τούτου διαθέτει άρτια καταρτισμένη και εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων καθώς και από νοσηλευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ώστε άμεσα να αντιμετωπίζονται έκτακτα παθολογικά συμβάντα. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως αναλαμβάνονται περιστατικά άνοιας με ειδική μέριμνα και επαγγελματισμό απέναντι στην ευαίσθητη αυτή ομάδα.

Η μητέρα μου αρχίζει να φιλοξενείται στην «ΥΓΕΙΑ». Τι συμβαίνει κατά το πρώτο αυτό διάστημα;

Κατά το πρώτο αυτό διάστημα είναι φυσιολογικό οι σκέψη των συγγενών να ακολουθεί το αγαπημένο τους πρόσωπο. Για το λόγο αυτό οι υπεύθυνοι είναι διαθέσιμοι για τακτική τηλεφωνική επικοινωνία αναφορικά με την πορεία προσαρμογής του. Η συνεχής παρεχόμενη φροντίδα στοχεύει στο να νιώσουν νέοι φιλοξενούμενοι ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή. Γεγονός που θα διαπιστώσετε στην πρώτη σας επίσκεψη αντικρίζοντας τον δικό σας άνθρωπο περιποιημένο και ευδιάθετο, πλαισιωμένο από τα χαμόγελα οικείων πλέον ανθρώπων. Σταδιακά λοιπόν οι ισορροπίες αντικαθίστανται και όλη η οικογένεια νιώθει ηρεμία.

Το κόστος της διαμονής του γονέα μας στη Μ.Φ.Η. «ΥΓΕΙΑ» το έχουμε αναλάβει τα δυο του παιδιά. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν υπάρχει συμμετοχή των ταμείων στο μηνιαίο κόστος;

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν προβλέπεται από τον νόμο συμμετοχή από τα ασφαλιστικά ταμεία για την φιλοξενία ηλικιωμένων σε μονάδες κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε είναι αν θα ήταν καλύτερο να παραμείνει ο αγαπημένος μας στο σπίτι του με τη φροντίδα μιας κυρίας που έχουμε προσλάβει ή αν θα προτιμήσουμε τη Μ.Φ.Η. “ΥΓΕΙΑ”

Κατανοούμε ότι όταν τα παιδιά καλούνται ως κηδεμόνες να αποφασίσουν για τη γηροκόμηση του ηλικιωμένου γονιού, βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρότατα διλήμματα. Στη Μ.Φ.Η “ΥΓΕΙΑ” το αγαπημένος σας πρόσωπο θα λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα που θα του εξασφαλίζει μια όμορφη και ευχάριστη διαβίωση. Επιπλέον στην μονάδα μας μπορούν να φιλοξενηθούν άτομα που πάσχουν απ’τηνόσο Αλτσχάιμερ ή από συναφείς νευρολογικές διαταραχές και μολονότι η εν λόγω ασθένεια δεν θεραπεύεται, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η εντατική μας περιποίηση εξασφαλίζει τη σταθεροποίηση των πασχόντων. Στη μονάδα μας παρέχεται η δυνατότητα τακτικών επισκέψεων από νευρολόγο παθολόγο και καρδιολόγο γεγονός που δεν συμβαίνει με την ίδια ευκολία στην οικία που διαμένει ο ηλικιωμένος. Επομένως, με ένα συγκεκριμένο ποσό που καταβάλλεται σε εμάς εξασφαλίζεται η εξειδικευμένη φροντίδα καθώς και η ιατρική περίθαλψη για το αγαπημένος σας πρόσωπο, πράγμα που βοηθάει και στον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου και αν ναι, ποιες;

Τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Covid 19 που πλήττει και την χώρα μας δεν επιτρέπουν αυτή τη περίοδο επισκεπτήριο στη Μ.Φ.Η “ΥΓΕΙΑ”.Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τις ώρες που θα μπορείτε να επισκεφθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Τι ισχύει με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων του συγγενή μου;

H μονάδα μας αναλαμβάνει εξολοκλήρου όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την συνταγογράφηση, την ανανέωση και χορήγηση των φαρμάκων με ακρίβεια και υπευθυνότητα. Έτσι αποδεσμεύεστε, από τη χρονοβόρα διαδικασία συνταγογράφησης των φαρμάκων στα δημόσια ταμεία, καθώς και από την ευθύνη της τήρησης συγκεκριμένου ωραρίου στη χορήγηση αυτών.

Ποιες είναι οι ειδικότητες των γιατρών που βρίσκουμε στη μονάδα σας;

Τους διαμένοντες επισκέπτονται Ειδικός Παθολόγος- Διαβητολόγος, Νευρολόγος, Καρδιολόγος και Γενικός Χειρουργός. Για κάθε άλλη ανάγκη υπάρχουν συνεργαζόμενοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων και διαγνωστικά κέντρα για ειδικές εξετάσεις. Κατά την εισαγωγή, η ομάδα των ιατρών της μονάδας εξετάζει κάθε νέο μέλος που εισέρχεται στην μονάδα μας μελετά το ιστορικό της υγείας του/της και αναλαμβάνει την περίθαλψη του/της.

Εργάζομαι καθημερινά και δεν μπορώ να προσέχω τον πατέρα μου, οποίος παρουσιάζει άνοια και ελαφρά κινητικά. Ωστόσο, δεν είμαι ακόμα έτοιμος να τον αποχωριστώ απ΄το οικογενειακό μας σπίτι. Τι προτείνετε στην περίπτωση αυτή;

Στη Μ.Φ.Η “ΥΓΕΙΑ” λειτουργεί ο Σταθμός Ημερήσιας Απασχόλησης. Δηλαδή, μπορείτε να φέρετε οι ίδιοι τον ηλικιωμένο συγγενή σας, όποια ώρα εσείς επιθυμείτε το πρωί και να τον παραλάβετε αργά το απόγευμα. Κατά την παραμονή του θα χαίρει των υπηρεσιών της μονάδας, (ιατρικές-νοσηλευτικές-υγιεινής), αλλά επιπλέον θα απολαύσει τα εξαιρετικά μας μενού και θα περάσει ευχάριστα την ημέρα του με συνομήλικους φιλοξενούμενους μας. Ο σταθμός της Ημερήσιας Απασχόλησης είναι αδύνατο να λειτουργήσει αυτή τη περίοδο ,εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19. Θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο για τη λειτουργία του.

Μπορεί κάποιος απο τους διαμένοντες να μην ακολουθεί το καθημερινό πρόγραμμα της μονάδας;

Οι ανάγκες κάθε ηλικιωμένου που επιλέγει να διαμείνει κοντά μας μελετώνται χωριστά και αναπροσαρμόζονται όποτε κρίνεται αναγκαίο. Η ιατρική και νοσηλευτική ομάδα μας εξετάζει και καθορίζει τη φροντίδα ανάλογα με τις ανάγκες του ηλικιωμένου. Κάποιες περιπτώσεις ηλικιωμένων παρακολουθούνται από το προσωπικό βάσει ειδικών οδηγιών και μπορεί να μην ακολουθούν το πρόγραμμα της μονάδας.

Η γιαγιά μου επιθυμεί να χτενίζεται από κομμώτρια 1 φορά την εβδομάδα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στη Μ.Φ.Α “ΥΓΕΙΑ” ;

Η γιαγιά σας δε θα χρειαστεί να αλλάξει τις συνήθειες της, καθώς στη Μ.Φ.Η. ``ΥΓΕΙΑ`` συνεργάζεται με κομμώτρια η οποία αναλαμβάνει το κούρεμα & χτένισμα των φιλοξενουμένων. Επίσης, αν επιθυμεί μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού της για επαγγελματικό μανικιούρ ή πεντικιούρ.

Για πόσο καιρό μπορεί να φιλοξενηθεί ένας ηλικιωμένος, όταν έρθει για αποθεραπεία;

Δεν υπάρχει καμιά χρονική δέσμευση. Ο ηλικιωμένος μπορεί να παραμείνει στη μονάδα για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε, ή μέχρι να αποθεραπευτεί. Φυσικά, θα απολαμβάνει όλες τις παροχές, όπως και οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι. Σε ό,τι αφορά τον τιμοκατάλογο προσαρμόζεται αναλόγως.

Ποιό είναι το ημερήσιο πρόγραμμα που ακολουθεί ένας ηλικιωμένος που διαμένει στη μονάδα σας.

Η ημέρα ξεκινάει με θρεπτικό πρωινό, εφημερίδες και ειδήσεις. Στη συνέχεια παίρνουμε το μπάνιο μας, ντυνόμαστε και δεχόμαστε την επίσκεψη του ιατρού της μονάδας και του φυσικοθεραπευτή. Ενδιάμεσα σερβίρεται δεκατιανό και μαζευόμαστε για κουβεντούλα στα σαλόνια. Το μεσημεριανό γεύμα, μας περιμένει ζεστό σερβιρισμένο στα δωμάτια, ή στην τραπεζαρία. Αργότερα, ησυχάζουμε μέχρι το απόγευμα. Μετά το απόγευμα ψυχαγωγούμαστε με μουσική, μαγειρική, προβολή αγαπημένων ταινιών, βόλτες στον κήπο πολλές και ευχάριστες συζητήσεις στο κολατσιό. Όλοι ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες, στο βαθμό που τους επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους. Το βράδυ σερβίρεται ένα χορταστικό δείπνο σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου μας. Ύστερα πηγαίνουν για ανάπαυση στα δωμάτια τους ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από την έκβαση της ημέρας τους.

Ζούμε οικογενειακώς στο εξωτερικό πως θα επικοινωνούμε με το αγαπημένο μας πρόσωπο;

Η Μ.Φ.Η ‘’ΥΓΕΙΑ’’, εκτός του τηλεφωνικού κέντρου, διαθέτει ασύρματο (wi-fi) δίκτυο internet. Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνείτε μαζί του ανέξοδα και όποτε επιθυμείτε μέσω βίντεο κλήσης καθώς υπάρχει και μεγάλη οθόνη για την σωστή ορατότητα.

Η μητέρα μου ζει μαζί με τον αγαπημένο της σκυλάκι και θα την στενοχωρούσε η απουσία του θα μπορουσε να φιλοξενηθεί στη μονάδα σας μαζί της;

Κατανοώντας τις επιπτώσεις της απομάκρυνσης του αγαπημένου ζώου από την ηλικιωμένη, οι φιλόζωοι ιδιοκτήτες της Μ.Φ.Η. ‘’ΥΓΕΙΑ’’ διαμόρφωσαν έναν ειδικό χώρο για τους τετράποδους συνοδούς, στον εξωτερικό χώρο. Έτσι, κατόπιν συμφωνίας, σε κάποιες περιπτώσεις, έχουμε δεχθεί και ζωάκια που έγιναν μέλος της μονάδας!